woensdag 3 juni 2009

Horse of whores?

Misverstanden leveren vaak de meest komische situaties op. Zoals dit misverstand, ergens in 1995 tussen mijn collega Rudolf en een dame van het KLM kantoor in Kano Nigeria.

Wat was het geval? We woonden in Kaduna en werkten aan een drinkwaterproject in het NW van Nigeria. Ergens in 1996 zou dat klaar zijn. Rudolf had een paard waar hij elke dag op reed en waar hij erg aan gehecht was en hij maakte zich al zorgen dat hij zijn trouwe viervoeter in Kaduna achter zou moeten laten. Hij wilde het graag meenemen naar huis in Nederland en belde maar eens met het KLM kantoor op het vliegveld van Kano voor informatie.

En dat gesprek verliep ongeveer zó.

"Good afternoon, this is Stephanie Adjojo, how can I help you?"

"Good afternoon Stephanie, my name is Rudolf. I have a question: when I leave Nigeria next year I would like to take my horse with me on a flight to Amsterdam. Is that possible?"

"Good afternoon Mr Rudolf, of course that is possible."

"That is good news, I am glad to hear that. How much would that cost me approximately?"

"That depends, how many are there?"

"How many? Just one!"

"Oh, I must have misunderstood you, I thought there were more than one. Which class would you want her to fly?"

"Do you have different classes then?"

"Yes, we offer economy, business class and first class on the flight to Amsterdam."

"Business class for horses???"

"Aaahh, now I understand, you are talking about a horse! An animal! No, sorry, we don't transport horses on that flight. Have a nice day."

En daarmee hing ze op. Langzaam drong het misverstand tot Rudolf door, dat de KLM dame de hele tijd gedacht had dat hij een pooier was die zijn whores, zijn hoeren, mee naar Amsterdam wilde nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten